Europa

Waarom naar Innsbruck gaan

Innsbruck

Voor een voorproefje van de Oostenrijkse Alpen met de charme van een kleine bergstad kun je overwegen een paar dagen in Innsbruck door te brengen. Je bezoekt historische plaatsen, skiet de prachtige toppen en neemt prachtige uitzichten in je op vanuit de kabelbanen en kabelsporen. Als gastheer van zowel de Olympische Winterspelen van 1964 als 1976 is Innsbruck een lieflijk bergstadje bezaaid met geschiedenis en verliefd op wintersport. Met de komst van de eerste sneeuw stromen skiërs en andere koud-weer junkies naar Innsbruck voor de verse poeder en de Oud-Wereldse charme. En terwijl de winter het beste naar boven brengt in deze stad langs de rivier de Inn, zijn ook de schilderachtige zomers de moeite waard met ruime mogelijkheden om te wandelen, te mountainbiken of gewoon de omgeving te bekijken.

3 Beste dingen om te doen in Innsbruck

Skiën is het hoofddoel van de meeste winterbezoekers aan Innsbruck. En met de prachtige bergen en overvloedige sneeuw in de stad, wie kan het hen kwalijk nemen? Maar zelfs poederhonden zullen een dag of twee afgeleid worden door de andere dingen die in Innsbruck te doen zijn, zowel in de zomer als in de winter. Terwijl het glanzende Gouden Dak reizigers naar de Oude Stad lokt, houden nabijgelegen bezienswaardigheden als het prachtige Keizerlijk Paleis en de charmante Maria Theresiastraat hen daar. Reis je met kinderen, dan moet je genieten van het uitzicht over de stad vanuit de Alpenzoo, de hoogste gethematiseerde dierentuin van Europa, of de spannende Bergisel Skischans.

1. Maria-Theresien-Strasse (Maria Theresiastraat)

Maria-Theresien-Strasse (Maria Theresiastraat)

Een van Innsbruck’s beroemdste straten, de Maria Theresien Straat, is een glorieus overblijfsel van het barokke verleden van de stad, dat 700 jaar teruggaat. De straat, die nu een voetgangerspromenade is, ligt buiten de Oude Stad en is omzoomd met paleizen die ooit eigendom waren van de aristocratie van de stad, maar ook met cafés, winkels en bezienswaardigheden als de Sint-Anna’s Zuil en de Triomfboog.

Recente bezoekers waren lovend over het geweldige uitzicht op de bergen dat je vanaf de straat ziet en raadden aan tijdens de feestdagen de kerstmarkt te zien die op straat is opgesteld. Een paar recensenten waarschuwden echter dat de prijzen in de winkels, cafés en restaurants die de straat omzomen te hoog zijn. Voor onbelemmerde foto’s plan je een ochtendbezoek.

Wandel door de straat – die aan de zuidwestkant van de stad ligt op minder dan 10 minuten lopen van het hoofdstation van de stad – elk moment van de dag of de nacht gratis.

2. Oude binnenstad van Innsbruck (Altstadt)

Oude binnenstad van Innsbruck (Altstadt)

Een gemakkelijke manier om een uitgebreid overzicht van Innsbruck en veel van zijn bekendste bezienswaardigheden te krijgen is een wandeling door de Oude Stad – een gebied vol pastelkleurige middeleeuwse gebouwen. Je vindt er populaire bezienswaardigheden als het Gouden Dak, het Keizerlijk Paleis, de Triomfboog en de Maria-Theresien Straat. Als je klaar bent met het bekijken van de bezienswaardigheden, geniet dan van wat winkelen of stop voor een pauze bij een van de vele charmante cafés en restaurants in de omgeving (hoewel enkele eerdere reizigers zeiden dat eten en drinken in deze omgeving te duur zijn).

Recente bezoekers zeggen dat de omgeving heel schoon is en perfect voor een wandeling, maar adviseren dat veel restaurants vroeg sluiten. Dus, hoewel je dit gebied elk moment kunt bezoeken, is dineren er ‘s avonds misschien uitgesloten. Anderen waren vooral gecharmeerd van de Oude Stad tijdens de feestdagen, wanneer de kerstmarkten zich installeren.

Geniet op elk moment van de dag gratis van een wandeling door de Oude Stad van Innsbruck.

3. Schloss Ambras

Schloss Ambras

Stap binnen in het renaissance-tijdperk van Innsbruck in kasteel Ambras, dat aartshertog Ferdinand II, die in de jaren 1500 regeerde, als paleis liet bouwen. Hier bracht hij een verzameling voorwerpen, waaronder harnassen, portretten, wapens en muziekinstrumenten samen tot een museum, waardoor het het oudste museum ter wereld werd. Tegenwoordig kunnen bezoekers de Spaanse Zaal zien, ontworpen om grootse bals te houden; de Kapel van Sint Nicolaas; een binnenplaats vol fresco’s; de Habsburgse Portretgalerij met meer dan 200 portretten; en talrijke verzamelingen gotische beeldhouwwerken en glasobjecten, naast andere kunstvoorwerpen.

Eerdere bezoekers zeiden dat het kasteel indrukwekkend is met een grote collectie interessante voorwerpen. Recensenten waarschuwden dat de portrettengalerij alleen van april tot oktober open is, dus houd daar rekening mee als dat je voornaamste belangstelling is voor een bezoek hier.

Het kasteel ligt in de heuvels boven Innsbruck, minder dan 5 mijl ten zuidoosten van het Gouden Dak. De meeste recente reizigers meldden dat ze naar het kasteel kwamen via de Sightseer bus. Het kasteel is dagelijks geopend van 10 tot 17 uur, maar gesloten tijdens de maand november. Kaartjes kosten tussen 8 en 12 euro (ongeveer $ 9 tot $ 13) voor volwassenen, afhankelijk van de tijd van het jaar, en zijn gratis voor kinderen van 18 en jonger. Als je een Innsbruck Card gekocht hebt, is je toegang kwijtgescholden. Bezoek de officiële website voor meer informatie.

Ook interessant misschien?