Site Loader
Valencia

Valencia is even aangenaam voor de ogen als voor de portemonnee. De groene tinten die je in de Jardí del Túria vindt contrasteren met het glinsterende gouden zand en de fonkelende azuurblauwe golven van de stranden. En de kleur van de sinaasappels is even rijk als de smaak. Wie zegt dat deze Spaanse kuststad geen gevoel voor charme heeft, heeft misschien nog nooit onder de citrusbomen gewandeld terwijl ze bloesems op de geplaveide straten laten vallen of geluisterd naar het gezoem van het Valenciaanse dialect te midden van de produktenkraampjes van de Mercado Central. Hoewel het zich jarenlang in de schaduw van grotere steden heeft verstopt, biedt Valencia nu een mengeling van Madrid’s geschiedenis en Barcelona’s eigentijdse atmosfeer voor een fractie van de prijs.

3 leukste dingen om te doen in Valencia

De drie stranden van Valencia hebben zacht goudkleurig zand en spectaculaire uitzichten over de Middellandse Zee. Bezoekers die graag buiten op verkenning gaan, kunnen hun dagen doorbrengen met een wandeling door de tientallen tuinen, parken en pleinen in de stad of met een wandeling over de paden van het nabijgelegen La Albufera Nationaal Park. Kunstliefhebbers en wetenschapsfans raden we een bezoek aan de uitgestrekte Stad van Kunst en Wetenschappen ten zeerste aan. Fijnproevers die de echte smaak van Valencia willen proeven, moeten wat verse producten van de Centrale Markt proeven. De stad heeft ook architectonisch opmerkelijke paleizen en kerken om geschiedenisliefhebbers te lokken.

1. Turia tuinen (Jardi del Turia)

Turia tuinen (Jardi del Turia)

De Jardí del Túria (of de Tuin van de Turia) kan voor nieuwkomers vreemd overkomen, omdat het meer dan een dozijn bruggen telt die gebouwd werden om een rivier te overspannen die er niet meer is. Jardí del Túria, een van de grootste stadsparken van het land, werd aangelegd na een fatale overstroming van de rivier de Turia in 1957, die vervolgens in de loop van het midden en het eind van de jaren 1960 werd omgelegd. Tegenwoordig bieden de tuinen onderdak aan sinaasappel- en palmbomen en rozenstruiken tussen de grote verscheidenheid aan flora. De voorzieningen van het park omvatten ook cafés, voetbalvelden, kinderspeelplaatsen, rugbyvelden, fonteinen, honkbalvelden, hardlooppistes, skateparken en midgetgolfbanen. Voorspelbaar is het park vooral populair bij hardlopers en fietsers. Het is ook ideaal voor gezinnen met kinderen.

De groene ruimte wordt door recente bezoekers zeer gewaardeerd om zowel het aanbod van activiteiten als de vredige sfeer.

Met een omvang van ongeveer 270 hectare kronkelt de Jardí del Túria langs veel van de andere leukste dingen om te doen in Valencia, waaronder de Stad van Kunst en Wetenschappen (Ciutat de les Arts y les Cièncias), het Valenciaanse Instituut voor Moderne Kunst (Institut Valencià d’Art Modern), het Gulliver Park en de Torres de Serranos. Je kunt de wijk bereiken via metrolijnen 3, 5, 7 en 9, of via allerlei busroutes. De tuinen zijn 24 uur gratis toegankelijk.

2. Stad van Kunsten en Wetenschappen (Ciutat de les Arts y les Ciencies)

Stad van Kunsten en Wetenschappen (Ciutat de les Arts y les Ciencies)

Het Ciutat de les Arts y las Ciències (ook bekend als de Stad van Kunst en Wetenschappen) is een reizigersfavoriet. Gebouwd op de oude rivierbedding van de rivier de Turia, herbergt de eigentijdse architectuur van het museum (van Santiago Calatrava) het Museu de les Ciències (een wetenschapsmuseum), het Hemisfèric (een planetarium en IMAX theater), het Oceanogràfic – het grootste aquarium in Europa – en het Palau de les Arts Reina Sofía (een podium voor podiumkunsten), naast andere attracties.

De meeste eerdere reizigers waren lovend over het veelzijdige aanbod van het complex, en raadden aan comfortabele schoenen aan te trekken; de attractie is zo enorm groot dat je veel zult moeten lopen. Recensenten raadden aan een namiddag of zelfs twee tot drie dagen uit te trekken om het hele complex te zien.

De Stad van Kunst en Wetenschappen is dagelijks geopend, zij het met wisselende uren, afhankelijk van het seizoen. Je kunt toegangskaartjes kopen voor afzonderlijke attracties, of je kunt een combiticket kopen. Een kaartje voor het Museu de les Ciències, bijvoorbeeld, kost ongeveer 8 euro (of ongeveer $ 9) voor volwassenen, terwijl een pakket dat verschillende attracties combineert varieert van 12 euro (ongeveer $ 13,25) tot 38,60 euro (ongeveer $ 42,50) voor volwassenen. Om het complex te bereiken spring je uit bij de metrohalte Alameda van lijn 3 of 5; je kunt ook de bussen nrs. 13, 14, 15, 19, 35, 95 en 40 nemen. Bezoek de officiële website voor meer informatie.

3. Oceanografic Valencia (L’Oceanografic)

Oceanografic Valencia (L'Oceanografic)

Hoewel het deel uitmaakt van het Ciutat de les Arts y les Ciències, staat Oceanogràfic Valencia als een van de top dingen om te doen helemaal op zichzelf. Het is het grootste aquarium van Europa en heeft ook de langste onderwatertunnel van het continent, die het mogelijk maakt haaien en de enige familie van beluga walvissen in Europa van dichtbij te bekijken. Het aquarium reproduceert meerdere leefomgevingen, waaronder Artic, Antarctica, gematigd en tropisch, en, toepasselijk genoeg, Middellandse Zee. Het dolfinarium, met tuimelaardolfijnen, biedt plaats aan meer dan 1.500 mensen en is (je raadt het al) het grootste van Europa. De attractie biedt ook onderdak aan een omvangrijk krokodillenreservaat.

Eerdere bezoekers verwonderden zich zowel over de unieke architectuur van het aquarium als over de verscheidenheid aan zeedieren die er te zien zijn (hoewel de dolfijnen vaak als hoogtepunt werden genoemd). Het is misschien niet te verwonderen dat de plaats vooral populair is bij gezinnen met kinderen, hoewel sommige reizigers de kaartjes nogal duur vonden.

Het Oceanogràfic is elke dag open van 10 tot 18 uur, behalve op zaterdag (en een aantal vrijdagen), wanneer het tot 20 uur open is. De voorzieningen omvatten een restaurant omgeven door een rond aquarium, educatieve programma’s, een bioscoop en vergaderzalen. Het is bereikbaar per fiets, bus, auto of metro. Alameda, op de lijnen 3, 5, 7 en 9, is het dichtstbijzijnde metrostation. Buslijnen nr. 15 en 95 doen de locatie aan. Ruime parkeergelegenheid is ter plaatse beschikbaar (tegen betaling). Kaartjes, die online kunnen worden gekocht, beginnen bij 31,30 euro (of ongeveer $35) voor volwassenen en 23,30 euro (ongeveer $26) voor kinderen van 4 tot 12 jaar; kinderen van 3 en jonger hebben gratis toegang. Meer informatie is te vinden op de officiële website van het aquarium.

Naar de winterzon

Fietsvakanties in Europa

Tui Ski Express

Stedentrip Excursie Reizen

Stedentrip ? Met de trein