Site Loader
Sevilla

De passie van een flamencodanser, de toewijding van een stierenvechter matador en de relaxte verwennerij van een middag siësta zijn niet louter geromantiseerde herinneringen aan een lang vervlogen Spanje. Deze culturele tradities zijn prominente aspecten van het leven in Sevilla en in de hele zuidelijkste streek van het land, Andalusië. Sevilla, een stad die getekend is door Joodse, Islamitische en Christelijke invloeden, toont het bewijs van de aanwezigheid van elke religie in haar kerkgevels, minaretten en voormalige getto’s. Reizigers die van een flinke dosis geschiedenis houden tussen ontspannen wandelingen door smalle straatjes en ontspannen, langdradige maaltijden zullen zwijmelen bij Sevilla’s eeuwenoude buurten en culturele aanbod.

Breng je tijd in Sevilla door met tapas in een café op de hoek of luister naar de liedjes van een geïmproviseerde gitarist op een plein in de open lucht. Hoewel de zon en de ontspannen levensstijl je kunnen lokken om je dagen te ontspannen, moet je zeker tijd maken voor een bezoek aan de parken, tuinen en paleizen die de complexe geschiedenis en de architectonische pracht van de stad laten zien. Als je goed kijkt, zie je “NO8DO” op stadsbussen, bankjes, fietsenrekken en zelfs putdeksels. Een rebus voor de Spaanse uitdrukking “no me ha dejado,” vertaalt NO8DO zich naar “Het (Sevilla) heeft me niet in de steek gelaten.” Sla die slogan op in je geheugen, want het is waarschijnlijk dat je deze mantra zelf zult aanpassen; als je eenmaal de charmes van Sevilla hebt gezien, zal je ervaring je nog lang bijblijven.

3 Beste dingen om te doen in Sevilla

Sevilla is beroemd om zijn enorme Catedral en torenhoge La Giralda, maar er zijn ook tal van plaatsen om de rijke geschiedenis van de stad te ontdekken. Wandel langs de Guadalquivir rivier voor schilderachtige uitzichten of loop door de straten van Barrio Santa Cruz om de plaatselijke smaak te ontdekken van Sevilla’s tapasbars, boetiekjes en openluchtpleinen. Om maximaal van je tijd in de zon te genieten, wandel je door de tuinen van Parque María Luisa of ontdek je de koninklijke geschiedenis van het Real Alcázar paleis. Zie het allemaal vóór je namiddagsiesta, die je helpt je voor te bereiden op het nachtleven dat bekend staat om het vermaken van zowel bezoekers als Sevillanos tot in de vroege ochtenduren.

1. Echt Alcázar

Echt Alcázar

De Spaanse monarchie kan niet helemaal bogen op de wereldwijde slagkracht van de Britse monarchie, maar royalty is royalty, nietwaar? Grijp de kans om in de soevereiniteit te stappen als je het Real Alcázar paleis en de tuinen binnengaat. Het paleis werd in de zevende eeuw gebouwd en het biedt nog steeds af en toe onderdak aan de koninklijke familie als ze Sevilla bezoeken. Hoewel het oorspronkelijke bouwwerk uit de Middeleeuwen dateert, is het hele paleis sterk beïnvloed door verschillende architectonische en culturele stijlen, variërend van gotiek tot barok. De ingewikkelde architectonische vormgeving staat bekend als mudéjar – een islamitische en christelijke artistieke samensmelting die uniek is voor Andalusië. Ga op eigen houtje op verkenning of gebruik een audiotour om je door de luxueuze vertrekken van het paleis te leiden, zoals de Salón de Embajadores (Zaal van de Ambassadeurs) en de Patio de las Doncellas (Patio van de Maagden). Maar om toegang te krijgen tot de Cuarto Real Alto (de Bovenste Koninklijke vertrekken), moet je betalen voor een rondleiding.

Zorg dat je voldoende tijd uittrekt om de details te bewonderen. Eerdere bezoekers raadden aan elk aspect van deze grootse residentie van koningen te onderzoeken – zelfs de architectuur op het plafond is opvallend. Dit UNESCO Werelderfgoed wordt omgeven door tuinen die ook de moeite waard zijn.

Je vindt de ingang van het Real Alcázar in de wijk El Centro bij de Catedral. Van oktober tot maart kunnen bezoekers het paleis in van 9.30 tot 17.00 uur; van april tot september is de toegang tot 19.00 uur. Algemene toegang tot het Real Alcázar kost 12,50 euro (ongeveer $14), maar studenten van 17 tot 25 jaar mogen voor 4 euro (ongeveer $4,50) naar binnen en kinderen jonger dan 16 mogen gratis naar binnen. Rondleidingen met audiogids zijn verkrijgbaar voor 6 euro (ongeveer $7) extra en kunnen online gereserveerd worden. Meer informatie vind je op de website van het Real Alcázar.

Als je niet genoeg kunt krijgen van de koninklijke esthetiek, bezoek dan Sevilla’s andere – zij het kleinere – paleis, het Casa de Pilatos in Barrio Santa Cruz. Dit 15de-eeuwse paleis van gotische en renaissance-bouwstijl biedt schitterende mozaïektrappen en zonovergoten tuinen en patio’s. Je kunt meer te weten komen over de historische plek – inclusief openingstijden en details over de toegangsprijs – op de website van Casa de Pilatos.

2. Maria Luisa Park

Maria Luisa Park

Als je op zoek bent naar groene ruimte, zul je niet teleurgesteld worden – Sevilla heeft er genoeg. Maar het meest opvallende van de parken in de stad is Parque de María Luisa, dat naast de Plaza de España ligt. Dit park werd, net als de plaza, grotendeels aangelegd voor de tentoonstelling op de Wereldtentoonstelling van 1929 en is sindsdien een van Sevilla’s populairste plekken gebleven. Je kunt er een wandeling maken, fietsen of je door een paardenkoets laten trekken door de tuinen die ontworpen werden door de Franse landschapsarchitect Nicolas Forestier. Je vindt in het park ook verschillende opmerkelijke gebouwen en musea. De Costurero de la Reina (of de Naaikist van de Koningin) is een 19de eeuws kasteelachtig bouwwerk en voormalig naairesort voor de vrouw van Spanje’s koning Alfonso XII. In de Pabellón Mudéjar is het Museum van Kunst en Tradities van Sevilla gevestigd. En in de Pabellón del Renacimiento is het Archeologisch Museum van Sevilla ondergebracht.

Met zoveel te zien en veel sinaasappelbomen voor schaduw, kan het verkennen van het park een groot deel van je dag in beslag nemen. Het park is een ideale plek om mensen te kijken en de zon op te snuiven, en eerdere bezoekers raadden aan minstens een uur uit te trekken voor het verkennen van de verschillende bezienswaardigheden.

Hoewel het park op elk moment van de dag vrij te bezoeken is, gebruik je beste oordeel als je er ‘s avonds rondloopt, zoals je in de meeste grote steden zou doen. De verschillende dingen die in het park te doen zijn, zijn op verschillende tijden open, en de toegangsprijzen variëren; bezoek de website van elke attractie voor meer details.

3. Catedral de Sevilla en La Giralda

Catedral de Sevilla en La Giralda

De Catedral de Sevilla, het grootste gotische gebouw van Europa, staat in het hart van de stad aan de Avenida de la Constitución en nodigt reizigers uit de hele wereld uit om er de indrukwekkende architectuur te bewonderen. De kathedraal werd aan het eind van de 15de eeuw gebouwd, heeft meer dan 40 kapellen en staat op de plaats van een voormalige moskee. De uitgestrektheid van de kathedraal en toren maakt indruk op bezoekers, en bij binnenkomst zeiden velen dat ze verbijsterd waren door het spelonkachtige interieur van het gebouw. Algemeen wordt aangenomen dat de overblijfselen van Christoffel Columbus te vinden zijn in de bovengrondse bronzen graftombe die in de kathedraal te zien is, al is dat nooit bevestigd. Als je klaar bent met een rondleiding door het interieur van de kathedraal, ga dan naar de Patio de Los Naranjos – een buitenplein vol geurige sinaasappelbomen.

La Giralda – de aangrenzende toren en het hoogste oriëntatiepunt in Sevilla – is een van de weinige overblijfselen van de oorspronkelijke moskee van de plaats, die in 1402 werd afgebroken. Samen met die in Marrakech en Rabat behoort La Giralda tot de langst overgebleven minaretten ter wereld uit de 12de eeuwse Berbers-Moslim Almohad Dynastie. Beklim de bijna 40 hellingen van de minaret tot helemaal boven en geniet van het weidse uitzicht over de stad.

De kathedraal is regelmatig open voor bezoekers op maandag van 11 tot 15.30 uur, en van dinsdag tot zaterdag van 11 tot 17 uur. Op zondag is de toegang van 14.30 tot 18 uur. In juli en augustus kunnen bezoekers langskomen op maandag van 10.30 tot 16 uur, of van dinsdag tot zaterdag van 10.30 tot 18 uur. De kathedraal houdt wel verschillende keren per dag een mis in verschillende kapellen, dus houd rekening met degenen die bezig zijn met gebed. (Tijden en plaats van de diensten variëren per tijd van het jaar en dag van de week). Algemene toegang kost 9 euro (ongeveer $10) en omvat toegang tot zowel de Catedral als La Giralda. Meer informatie vind je op de website van de kathedraal.

Naar de winterzon

Fietsvakanties in Europa

Tui Ski Express

Stedentrip Excursie Reizen

Stedentrip ? Met de trein