Site Loader
Marbella

Marbella (uitgesproken als mar-BAY-ya) is een stad en vakantieoord langs de zuidelijke Costa del Sol in Spanje, en wordt omringd door de Sierra Blanca bergen en het azuurblauwe water van de Middellandse Zee. Daartussen vind je luxe resorts, glimmende designer winkels, bezienswaardige restaurants, en overblijfselen van historisch Andalusië in de kronkelige geplaveide steegjes van de oude wijk van de stad. Hoewel Marbella een favoriete bestemming is van de rijken en beroemden – Antonio Banderas woont er – worden ook stervelingen uitgenodigd. In feite kan, als je het goed doet, de andere helft genieten van een luxueuze vakantie vol stranddagen, heerlijk eten en culturele ontmoetingen, net als hun celeb tegenhangers, maar misschien zonder het gedoe van paparazzi.

3 Beste dingen om te doen in Marbella

Of je nu door Marbella’s labyrintische oude wijk slentert, met je golfclubs zwaait op een van de vele golfbanen in de omgeving of een wandeling maakt over de Avenida del Mar aan zee, je vindt er geen tekort aan buitenactiviteiten om van het warme en gematigde klimaat van de stad te genieten. Als je een pauze nodig hebt van de bezienswaardigheden, zoek dan een plekje in het zand op een van Marbella’s schilderachtige stranden, met name Puerto Cabopino. Als je een pauze nodig hebt van de hitte, ga dan naar het Museo del Grabado Español Contemporáneo om meer te weten te komen over de kunstenaars van de streek.

1. Marbella Oude Wijk

Marbella Oude Wijk

Hoewel een groot deel van Marbella gekenmerkt wordt door zijn blitse badplaatsuitstraling, geeft de oude wijk van Marbella – ook bekend als Casco antiguo de Marbella – reizigers een voorproefje van het oude Spanje. Hier vind je pleinen die uitpuilen van de bloemen, onderbroken door bomen, smalle, geplaveide straatjes en historische woonhuizen en kerken. Het hart van deze wijk is Plaza de los Naranjos – het Sinaasappelplein – en eromheen vinden bezoekers een 15de-eeuwse fontein, een 16de-eeuws stadhuis, een 17de-eeuwse kerk en een handvol unieke winkeltjes. De beste manier om dit gebied te ervaren is door langzaam te slenteren, onderweg stoppend in verschillende winkels en eetgelegenheden.

De meeste recente bezoekers beveelden een wandeling door Marbella’s voetgangersvriendelijke Oude Wijk ten zeerste aan, maar ze waarschuwden ook dat de wijk heuvelachtig is. Anderen zeggen dat de restaurants, cafés en bars gevuld zijn met heerlijke lekkernijen; versgeperst sinaasappelsap en churros, bijvoorbeeld.

Voor meer informatie kun je stoppen bij het toeristenbureau op het Sinaasappelplein om een brochure en een plattegrond van de Oude Wijk op te halen. De toegang tot de Oude Wijk is gratis en 24 uur per dag geopend, hoewel de bedrijven in de buurt hun eigen openingstijden hanteren.

2. Avenida del Mar

Avenida del Mar

Avenida del Mar is een populair pad dat toegang biedt tot zowel Marbella’s stranden als enkele van zijn populairste restaurants, bars, cafés en winkels. Langs de schilderachtige wandelweg kunnen bezoekers ook genieten van beeldhouwwerken van kunstenaars, zoals Salvador Dali en Eduardo Soriano.

Bezoekers bevelen een wandeling over de Avenida del Mar ten zeerste aan, niet alleen vanwege de beeldhouwwerken, maar ook omdat het de handigste manier is om de afstand tussen de Oude Wijk en de zeedijk te overbruggen. Anderen waarderen het dat het ‘s avonds goed verlicht is.

Je vindt Avenida del Mar aan de zuidkant van Marbella’s Oude Wijk, die loopt tussen Parque Alameda en Paseo Maritimo.

3. Puerto Cabopino strand en jachthaven

Puerto Cabopino strand en jachthaven

Puerto Cabopino, vertaald als Pine Cape Beach, voelt een wereld ver van alle resorts, winkels en restaurants in Marbella. Hier vind je zandduinen met pijnbomen op de achtergrond en rollende golven. Bovendien bieden de voorzieningen rond het strand alles wat je nodig hebt voor een dagje langs de kust – gemakkelijk parkeren, informele restaurants en bars, en toiletten.

De meeste reizigers waardeerden Puerto Cabopino’s gezinsvriendelijke sfeer en zachte water, evenals de nabijgelegen verzameling restaurants en bars, ruime parkeergelegenheid en toiletten. Sommige reizigers ergerden zich echter aan verkopers die met hun waren pronken; ze raden aan deze verkopers te negeren.

Je vindt Puerto Cabopino Beach and Marina minder dan 10 mijl ten oosten van Old Quarter Marbella. De toegang tot het strand is gratis. Houd er rekening mee: Het kan er druk worden met reizigers, vooral in het hoogseizoen. Als je weg wilt van de drukte, overweeg dan Playa Artola – een kustlijn met beschermde zandduinen vlak naast Puerto Cabopino.

Naar de winterzon

Fietsvakanties in Europa

Tui Ski Express

Stedentrip Excursie Reizen

Stedentrip ? Met de trein