Site Loader
Ibiza

Als zonovergoten dagen doorbrengen met luieren op stranden en zeilboten, en lange nachten grooven op techno beats je idee van vakantie klinkt, dan is Ibiza (of Eivissa in het Catalaans) de plaats voor jou. Bekend om zijn verzameling bruisende nachtclubs rond Ibiza Stad en Sant Antoni, zit het op twee na grootste Balearische eiland – gelegen voor de oostkust van Spanje – het grootste deel van het zomerse hoogseizoen vol met feestvierders. Toch is feesten niet Ibiza’s enige bezigheid. Met dennenbomen begroeide heuvels verbergen schilderachtige dorpjes, afgelegen baaien verbergen gezinsvriendelijke stranden, eethuisjes verleiden met traditionele Balearische gerechten en verkopers verkopen op de plaatselijke markten van alles, van lederwaren tot olijfoliën. Ibiza is alles wat je denkt dat het is – en nog veel meer.

3 Beste dingen om te doen in Ibiza

Dit prachtige Balearische eiland wemelt van de bezienswaardigheden. Strandjutten bij plaatsen als Cala Comte en Cala Saladeta of slenteren door eeuwenoude plaatsen als Dalt Vila moeten hoog op het programma van elke reiziger staan. Maar bezoekers zouden ook een boottocht moeten nemen, die een adembenemend uitzicht biedt op Ibiza vanaf het glinsterende water van de Middellandse Zee. Natuurlijk, als de zon ondergaat, komen de feestvierders naar buiten: Geen reis naar Ibiza is compleet zonder een bezoek aan een nachtclub.

1. Es Vedra

Es Vedra

Volgens de legende was Es Vedra – een klein, rotsachtig eilandje voor de westkust van Ibiza – ooit de woonplaats van de zeenimfen en sirenen die Odysseus in Homerus’ “Odyssee” trachtten te verleiden. Anderen zeggen dat het het topje is van de verloren stad Atlantis. Hoe het ook zij, Es Vedra lijkt inderdaad magische kwaliteiten te bezitten, vooral als de zon erachter ondergaat – althans dat zeggen reizigers na het ervaren ervan.

Recente reizigers zeiden dat het uitzicht op Es Vedra bij zonsondergang al het verkeer waard was dat nodig was om het uitkijkpunt bij het Cala d’Hort strand te bereiken, en noemden het prachtig – en zelfs magisch.

Je vindt Es Vedra op minder dan een mijl van Ibiza’s westkust. Je kunt een boottocht nemen, van een operator als Aquabus Ferry Boats, om het onbewoonde eiland van dichtbij te bekijken, of je kunt er gewoon naar staren vanaf Cala d’Hort, dat gratis te bezoeken is. De meeste boottochten vertrekken uit San Antonio, een badplaats aan de westkust van het eiland.

2. Cala Comte

Cala Comte

Cala Comte is een prachtige strook zand, ongeveer 15 mijl ten westen van Ibiza Stad. Gekenmerkt door warme golven, fijn zand en ondiep water, is Cala Comte een favoriete plek van alle reizigers.

Sommigen noemen Cala Comte een van de mooiste kusten die ze ooit bezochten, met zijn zandstrand, rotsachtige inhammen en kalme water. Velen raden aan van een zonsondergang op Ibiza te genieten vanaf dit strand of vanuit een van de nabijgelegen eethuisjes die over het zand uitkijken.

Behalve nabijgelegen restaurants en bars – waaronder de populaire Sunset Ashram – heeft Cala Comte ook een parkeerplaats voor reizigers die het strand met de auto bezoeken (hoewel recente bezoekers zeiden dat het snel vol zit). Je vindt deze kustlijn aan de overkant van het eiland (ongeveer 30 minuten rijden) van Ibiza Stad. Het strand is gratis te bezoeken, al moet je betalen als je er strandstoelen of parasols wilt huren.

3. Dalt Vila

Dalt Vila

Dalt Vila, dat in 1999 tot UNESCO Werelderfgoed werd verklaard, wordt vertaald als “Bovenstad” – en het vormt het oude deel van Ibiza. Verscholen in Dalt Vila vind je de Catedral de Eivissa met zijn Catalaanse gotiek; het eeuwenoude Castell d’Eivissa, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt; en – voor de afwisseling – het Museum voor Hedendaagse Kunst. De wijk heeft ook een verzameling restaurants, bars en winkels die de schilderachtige straatjes flankeren.

Recente bezoekers raden aan comfortabele, stevige schoenen te dragen, zodat je de steile geplaveide straatjes kunt beklimmen voor een prachtig uitzicht over Ibiza en de zee. Anderen wijzen ook op de verscheidenheid aan winkels en restaurants.

De beste manier om Dalt Vila binnen te gaan is door de Portal de ses Taules poort, een enorme boogvormige toegangspoort die je vindt bij Carrer del Comte de Rossello. Houd er rekening mee dat deze eeuwenoude versterkte plek alleen toegankelijk is voor voetgangers. Houd er rekening mee dat elk van de attracties en eetgelegenheden in de wijk Dalt Vila hun eigen openingsuren en toegangsprijzen hebben. Maar sommige bezienswaardigheden zijn gratis te bezoeken, zoals het Museum van Hedendaagse Kunst. Voor meer informatie kun je terecht op de toeristische website van Ibiza.

Naar de winterzon

Fietsvakanties in Europa

Tui Ski Express

Stedentrip Excursie Reizen

Stedentrip ? Met de trein