Site Loader
Corfu

Gebruikt als decor voor epische verhalen door zowel Homerus als Shakespeare, blijft het eiland Corfu (ook gespeld als Korfu of Kerkyra) vermoeide reizigers aantrekken die aan de drukte van alledag willen ontsnappen. De aanblik van het weelderige groene landschap en de geur van olijven en citrusvruchten uit de nabijgelegen boomgaarden is genoeg om elk greintje stress weg te laten smelten. En het gevoel van de uitgestrekte, kiezelstranden onder je voeten of het uitzicht op de azuurblauwe golven van de Ionische Zee is genoeg om je het paradijs te doen voelen.

De kilometerslange kustlijn en schilderachtige stranden zijn wat de toeristen elk jaar naar Corfu trekt. Of je nu op zoek bent naar rustige zandstranden met kalm water of kiezelstranden met veel voorzieningen in de buurt, je vindt het op Corfu. En na een paar dagen plezier in de zon kun je wat tijd vrijmaken om de unieke historische en religieuze bezienswaardigheden van het eiland te verkennen. Veel van de top bezienswaardigheden, zoals het Palaio Frourio (Oude Fort) en het Corfu Museum voor Aziatische Kunst, liggen rond Corfu Stad. Als je klaar bent om je naar de westkant van het eiland te wagen, staan je eenmalige attracties te wachten, zoals het Paleokastritsa klooster en de Corfu Donkey Rescue.

3 leukste dingen om te doen in Corfu

De meeste bezienswaardigheden op Corfu zijn ideaal voor ontspanningszoekers. De grootste trekpleister is de overvloed aan stranden op het eiland, maar je kunt ook naar Corfu Stad aan de oostkust gaan om historische bezienswaardigheden te bekijken, zoals de Kerk van Sint Spyridon en het Oude Fort (of Palaio Frourio).

1. Stranden van Corfu

Stranden van Corfu

Met meer dan 130 mijl kustlijn biedt Corfu een overvloed aan stranden waaruit reizigers kunnen kiezen. Deze kusten variëren van zandstranden tot kiezelstranden en van rustige tot onstuimige. Alle stranden bieden de schitterende achtergrond van aquamarijn water en schitterende kliffen en rotsformaties.

Het populairste dorp voor strandgangers is Paleokastritsa. Het dorp ligt aan de westkant van het eiland op ongeveer 20 mijl van Corfu Stad en telt zes afzonderlijke stranden die allerlei voorzieningen bieden, zoals restaurants en verhuur van watersporten. Op sommige stranden worden parasols en ligbedden verhuurd, en zijn er jachthavens om boten aan te leggen.

Reis ongeveer 20 mijl naar het zuiden om Glyfada Beach te vinden, dat beschouwd wordt als een van de populairste, maar drukst bezochte stranden van het eiland. Hoewel recente reizigers dol waren op het landschap van het strand, het uitgestrekte zand en het kalme water, vermelden sommigen dat er meer zwerfvuil van mede-strandgangers was dan op andere plekken.

Aan de noordkust van Corfu vind je het badplaatsje Sidari. De beroemdste zandstrook hier is het Canal d’Amour (Kanaal van de Liefde). Volgens de legende zullen degenen die in deze natuurlijke doorgang zwemmen hun zielsverwant vinden, of paren die samen zwemmen zullen spoedig trouwen. Een ander lang stuk kust aan de noordkust vind je bij het dorp Acharavi, waar naakt zonnen heel gewoon is.

Langs de oostkant van het eiland zijn populaire strandbestemmingen onder meer Ipsos Beach, dat ondiep water biedt dat perfect is voor gezinnen en veel voorzieningen en nabije faciliteiten in een goed ontwikkeld gebied, en Dassia Beach – een smalle kustlijn met een kosmopolitische vibe. Wil je dicht bij Corfu Stad blijven, ga dan ongeveer 5 mijl ten zuiden van de stad naar Perama.

2. Achillion Paleis & Museum

Achillion Paleis & Museum

Het Achillion Paleis is maar één voorbeeld van beroemde figuren die verliefd werden op Corfu. Het paleis werd oorspronkelijk in 1890 gebouwd voor een vroegere Keizerin van Oostenrijk, en was ook de woonplaats van de laatste Duitse Keizer, Wilhelm II, vóór de Eerste Wereldoorlog. Het majestueuze paleis stond leeg tot na de Tweede Wereldoorlog.

Nu volledig gerestaureerd staan in het paleis en op het terrein standbeelden van beroemde Griekse mythologische figuren als Zeus, Hera en Achilles – waarnaar het paleis genoemd is. Binnen vind je plafondfresco’s en kunstwerken die dateren uit de tijd van de bouw van het paleis. Het landgoed en het terrein fungeren nu als museum, waar de geschiedenis van het bezit en zijn beroemde eigenaars verteld wordt.

Recente bezoekers van Achillion Palace zeiden dat het bezit prachtig is en een must-see voor wie belangstelling heeft voor geschiedenis en Griekse methodologie.

Je vindt het paleis in het dorp Gastouri, ongeveer 7 mijl ten zuiden van Corfu Stad. De toegang kost 8 euro (ongeveer $10) met kortingen voor senioren en groepen. Meer informatie vind je op de website van het museum.

3. Paleokastritsa klooster

Paleokastritsa klooster

Voor weidse uitzichten over de oceaan en eersteklas foto-opnamen raden reizigers aan het Paleokastritsa klooster te bezoeken. Het Byzantijnse klooster, gelegen op een afgelegen klifschiereiland in het dorp Paleokastritsa, is gewijd aan de Maagd Maria en de site dateert van het begin van de jaren 1200.

Het terrein van het klooster is omgeven door weelderige olijf- en cipressenbomen. Binnen vind je een klein museum met Byzantijnse iconen, boeken, relikwieën en een traditionele olijfoliepers.

Hoewel de binnen- en buitenarchitectuur een must-see is voor elke geschiedenisliefhebber, zeiden recente bezoekers dat de echte ster het schitterende uitzicht over het eiland en de Middellandse Zee is.

Je vindt het klooster ongeveer 15 mijl ten westen van Corfu Stad. Er is geen officiële toegangsprijs, maar bezoekers kunnen aan het klooster doneren of handgemaakte olijfolie kopen in de souvenirwinkel van de site.

Naar de winterzon

Fietsvakanties in Europa

Tui Ski Express

Stedentrip Excursie Reizen

Stedentrip ? Met de trein