Site Loader
Canarische Eilanden

Je zou gelijk hebben als je de Spaanse Canarische Eilanden zou vergelijken met een tropisch paradijs. Gelegen in de Noord-Atlantische Oceaan voor de zuidwestkust van Marokko, pronken alle zeven eilanden van deze archipel met benijdenswaardige stroken kustlijn die uitrollen in aquamarijn water. Surfers, windsurfers, duikers en zonaanbidders komen allemaal naar de verschillende kusten om te genieten van de knoestige golven, de levendige onderwaterwereld en het zachte zand. En als je enkele van de grotere eilanden bezoekt – namelijk Gran Canaria, Tenerife en Lanzarote – vind je er de nodige luxueuze resorts. Deze luxueuze verblijven pronken met gastronomische restaurants, uitgestrekte golfterreinen en uitstekende toegang tot het strand.

Maar wij beweren dat het op de Canarische Eilanden evenveel om de vier natuurparken gaat als om stranden en resorts. Neem bijvoorbeeld het Parque Nacional del Teide op het eiland Tenerife: Het bevat de op twee na grootste vulkaan ter wereld – en bezoekers kunnen hem bewandelen. Op Lanzarote bevindt zich het Timanfaya Nationaal Park, waar reizigers kameeltochten kunnen maken over het bijna maanachtig uitziende terrein. Bij het ontdekken van deze combinatie van prachtige stranden, luxueuze accommodaties en natuurparken die hun weerga niet kennen, voel je je zeker als de kat die de kanarie heeft doorgeslikt.

3 Beste dingen om te doen op de Canarische Eilanden

Een van de leukste dingen om op de Canarische Eilanden te doen is ontspannen op het strand. Enkele van de populairste plaatsen om dat te doen zijn Gran Canaria’s Playa de las Canteras en Playa de Maspalomas, en Tenerife’s Playa de Las Teresitas. Maar er is hier meer te doen dan luieren aan de oceaan: Neem de tijd om een of twee nationale parken te bezoeken – er zijn er vier verspreid over de archipel. Je moet ook wat ruimte in je reisprogramma vrijhouden om de charmes van het stadsleven op de Canarische Eilanden te ontdekken, vooral in Gran Canaria’s Las Palmas en Tenerife’s Santa Cruz.

1. Las Palmas (Gran Canaria)

Las Palmas (Gran Canaria)

Las Palmas is een populaire plaats om een vakantie op de Canarische Eilanden te baseren. Het is niet alleen de grootste stad van de Canarische Eilanden, het heeft ook een aantal attracties van wereldklasse. Zijn strand – het 2½ mijl lange Playa de las Canteras – is een aantrekkelijke stedelijke kustlijn. Het water wordt bewaakt door een barrièrerif en is zacht en geschikt voor reizigers van alle leeftijden. En de promenade langs het strand is een spectaculaire plek voor een wandeling bij zonsondergang.

Als het op winkelen aankomt, zul je zowel door Calle Triana als door de straten er vlak omheen willen slenteren. Behalve bekende modemerken als Zara en H&M zijn er ook Spaanse ketens en plaatselijke boetiekjes. Intussen zeggen recente bezoekers dat de sfeer ‘s avonds als geen ander is, als de straat tot leven komt van de mensen. Je vindt deze straat ongeveer 3 mijl ten zuiden van Playa de las Canteras.

Voor een dosis geschiedenis moet je ook een kijkje nemen in de eeuwenoude Catedral de Santa Ana van de stad. Tegen een kleine vergoeding kun je ook vanaf de top van de rooms-katholieke kathedraal op de stad neerkijken. Het werk aan deze kathedraal begon rond 1500, en de voorgevel werd eeuwen later voltooid in de huidige neoklassieke stijl. Je vindt hem op een korte wandeling van 10 minuten ten zuiden van de Calle Triana.

Voor meer informatie over de stad Las Palmas, in het noorden van Gran Canaria, bezoek je de toeristische website van het eiland.

2. Playa de Maspalomas (Gran Canaria)

Playa de Maspalomas (Gran Canaria)

Playa de Maspalomas is een van de populairste stranden van Gran Canaria. Het is vooral bekend om zijn indrukwekkende zandduinen en zijn oude vuurtoren, die voor het eerst scheen in 1890. Het strand wordt ook gesteund door een groot aantal hotels en restaurants, en velen vinden de omgeving een goede uitvalsbasis voor een Canarische vakantie.

Een TripAdvisor gebruiker, die het Playa de Maspalomas “fabelachtig” noemde, gaf ook een waarschuwing: “Als je niet van naaktheid houdt, […] loop dan niet te ver langs het strand”. Er is inderdaad een kledingvrij stuk kust, tussen strandbars 3 en 4 vanaf de vuurtoren, en strandbars 5 en 6 vanaf Playa del Inglés.

Het Playa de Maspalomas ligt aan de zuidelijke rand van Gran Canaria. Je kunt er dagelijks gratis terecht. Voor meer informatie kun je terecht op de toeristische website van het eiland.

3. Parque Nacional del Teide (Tenerife)

Parque Nacional del Teide (Tenerife)

Het Parque Nacional del Teide beslaat bijna 75 vierkante mijl in het centrum van Tenerife. Dit nationale park bevat de torenhoge Teide vulkaan, die momenteel slapende is. De Teide rijst 12.198 voet de lucht in en vormt daarmee de hoogste piek van Spanje; het is ook de op twee na grootste vulkaan ter wereld. Ook de rest van het park is niet te missen. Veel bezoekers beschrijven het als een “buitenaards” of “maanachtig” landschap, met zijn vreemd uitziende rotsformaties en veelkleurige lava afzettingen. De beste manier om deze vulkanische overblijfselen te zien is door te wandelen, en er zijn meer dan 20 wandelroutes waaruit je kunt kiezen.

Een TripAdvisor gebruiker raadt ten zeerste aan je eigen voertuig mee te nemen, zeggende: “Zonder eigen vervoer […] zal het moeilijk zijn van het grootste deel van het prachtige maanlandschap van het park te genieten”.

Het Parque Nacional del Teide is 24 uur per dag open en de toegang tot het park is gratis. Om het park te bereiken nemen de meeste reizigers de Titsa bus lijn 348 uit Puerto de la Cruz of buslijn 342 uit Playa de las Americas. Je kunt ook met de auto komen. Meer informatie vind je op de website van het nationale park. Om de top van de vulkaan te bereiken kun je de Teide Kabelbaan nemen, die vlak bij het centrum van het park ligt; een enkele reis kost €12,50 EUR (of ongeveer $17,30) voor volwassenen. De kabelbaan is dagelijks geopend van 9 tot 16 uur.Je kunt ook de Telesforo Bravo Trail naar de top van de vulkaan bewandelen, maar je hebt hier een vergunning nodig.

Naar de winterzon

Fietsvakanties in Europa

Tui Ski Express

Stedentrip Excursie Reizen

Stedentrip ? Met de trein