Site Loader
Barcelona

Barcelona bevat zowel het authentieke historische als het wild bizarre. Van de schilderachtige paden van het kleurrijke Park Güell tot de romantische smalle steegjes van Barri Gòtic; van de nachtclubs aan het strand tot de tientallen heilige kerken en architectonische hoogstandjes, deze stad aan zee lijkt alle types aan te trekken: de avonturier, het stel, de feestganger, de cultuurliefhebber – en meer – met een bijna overweldigende verscheidenheid aan dingen die er te doen zijn. Je zou een paar dagen kunnen blijven, maar de kans is groot dat je een hele week nodig hebt om alles te verkennen.

In Barcelona bruist het zelfs op het strand, maar het is vooral de kosmopolitische stad die alle aandacht krijgt. Veel van de activiteit draait rond Las Ramblas, een reeks smalle straatjes en steegjes vol restaurants, nachtclubs en een levendige voetgangersmarkt. Maar u moet ook een tour maken langs de meesterwerken van Antoni Gaudí; Gaudí is verantwoordelijk voor bezienswaardigheden als Casa Milà, Casa Batlló en La Sagrada Familia. U mag ook de eclectische winkelscène en het voortreffelijke eten en de wijn van de regio niet missen. Begrijpt u waarom wij een week vakantie voorstellen? Om een goed beeld te krijgen van de stad, kunt u zich inschrijven voor een van de beste rondleidingen.

3 Beste dingen om te doen in Barcelona

Barcelona heeft een aantal van de meest unieke en inspirerende architectuur in de wereld, dus een tour door de parken, musea en kerken van de stad is een must. Begin uw dag met een rondleiding door de grillige architectuur van Antoni Gaudí, waaronder Casa Batlló, La Sagrada Familia en Park Güell. Ga lunchen op de levendige Boqueria-markt en ontspan daarna op de oevers van het strand van Barceloneta met een koele cerveza (biertje) in de hand, terwijl je geniet van een schilderachtig uitzicht op de Middellandse Zee. Na een korte siësta kunt u het nachtleven in Las Ramblas of de Gotische wijk opzoeken. En als u een fútbol fan bent, kunt u Barcelona niet verlaten zonder een bezoek aan het hoofdkwartier van FC Barcelona, Camp Nou Stadium.

1. Park Güell

Park Güell

Antoni Gaudí’s Park Güell is zo grillig als parken maar kunnen zijn. Het park was oorspronkelijk bedoeld als een woongemeenschap voor de rijken, in opdracht van Eusebi Güell. Güell huurde Gaudí in, maar het project mislukte uiteindelijk vanwege de onverenigbare bouwvoorwaarden van het terrein. Gaudí ging door met het modelleren van het park naar tuinen die hij in Engeland had gezien (Güell betekent Engels in het Catalaans) en bouwde rond de natuurlijke elementen van het land in plaats van ze af te breken.

Het huidige park beslaat 42 hectare en bevat alledaagse parkattributen met een twist die typisch Gaudí is. In plaats van talloze bankjes verspreid over het park, worden bezoekers hier begroet met één lange, golvende stenen bank versierd met levendige mozaïeken en uitgerust met uitzicht op de oceaan. En in plaats van saaie administratieve gebouwen, zien de welkomstcentra (waar souvenirs voor het park en lesmateriaal over Gaudí en het park te vinden zijn) eruit als gebouwen uit een Dr. Seuss boek. U vindt er ook tal van pittoreske paden die slingeren langs groene vegetatie, naar beneden trapsgewijze betegelde trappen en door gekartelde stenen zuilen en tunnels. Als je hier toch bent, mis dan niet de kans om de Sala Hipóstila te zien. De Sala Hipóstila, die zich direct bij de ingang bevindt, was oorspronkelijk bedoeld als marktplaats. Vandaag de dag doet het niets anders dan bezoekers verbazen met zijn statige stenen zuilen en prachtige mozaïekwerken, die je verspreid over het hele plafond vindt. Andere populaire attracties hier zijn het Casa Museu Gaudí (Gaudí House Museum), Gaudí’s voormalige huis omgevormd tot museum, en Turó de les Tres Creus, een uitkijkpunt met een vrij indrukwekkend uitzicht over de stad gelegen in het zuidwestelijke punt van het park.

Reizigers vonden Park Güell een heerlijke plek om een zonnige dag in Barcelona door te brengen. Bezoekers hielden van de prachtige architectuur van het park en hoe het naadloos verweven in de natuurlijke omgeving. Sommigen raadden sterk aan om deel te nemen aan een rondleiding om de geschiedenis en architecturale details van het park beter te begrijpen (rondleidingen zijn beschikbaar in het park met de aankoop van een rondleidingsticket). Anderen raadden ook aan om de tijd te nemen om de paden te verkennen die Park Güell te bieden heeft, maar zorg ervoor dat je goed voorbereid bent. Omdat het op een heuvel is gebouwd, zijn de paden steil en onverharde paden. En houd in gedachten dat aangezien dit een van Barcelona’s meest populaire attracties is, er zelden een tijd zal zijn dat er geen drukte is. Volgens het toerismebureau van Barcelona bezoekt slechts 2,4 procent van de inwoners van Barcelona het park. De rest zijn nationale en internationale toeristen.

Park Güell is elke dag geopend, maar de uren variëren afhankelijk van het seizoen. Er zijn kosten verbonden aan het betreden van het park. Tickets kosten 7 euro (ongeveer 8 dollar) online en 8 euro (ongeveer 9,50 dollar) in het park. Er zijn gereduceerde tarieven beschikbaar voor kinderen en senioren. Sommige bezoekers klaagden dat ze niet konden worden toegelaten tot het park de dag dat ze aankwamen als gevolg van capaciteitsbeperkingen, dus het is raadzaam om van tevoren online een ticket te kopen, vooral als je weinig tijd hebt. Om bij de hoofdingang van het park te komen, stapt u uit bij het metrostation Alfons X. Als u bovenaan het park wilt beginnen en naar beneden wilt lopen, stapt u uit bij de halte Vallcarca. Houd er rekening mee dat er geen metrostations op slechts een paar blokken afstand van het park zijn. Vallcarca ligt een halve mijl ten westen en Alfons X ligt bijna een mijl ten zuidoosten. Ga voor meer informatie naar de website van Park Güell.

2. Sant Josep de la Boqueria Markt (Boqueria Markt)

Sant Josep de la Boqueria Markt (Boqueria Markt)

Zelfs als je niet graag de toeristische Las Ramblas bezoekt, maak dan de tocht naar de doorgaande weg die je naar het foodie paradijs leidt dat de Boqueria Markt is. De Boqueria Markt is de eerste lokale markt van Barcelona en werd geopend in 1840. Maar de culinaire geschiedenis gaat veel verder terug. De eerste marskramers zouden er al in de 13e eeuw zijn geweest en vlees op straat hebben verkocht. De markt van vandaag bestond toen nog niet, hij werd pas na vier jaar gebouwd nadat het Sint-Jozefklooster het gebied had verlaten (vandaar de naam van de markt).

Vandaag de dag leeft de traditie van het verkopen van lekkernijen voort en de overdekte markt trakteert bezoekers op de levendige kleuren en verleidelijke aroma’s van alles, van vruchtensappen en wijnen tot verse vis, vlees, producten en desserts. Zorg ervoor dat u Spaanse specialiteiten koopt terwijl u daar bent, waaronder jamón ibérico, manchego kaas en gezouten kabeljauw (of bacalao). Wat meer is, bars en restaurants zijn te vinden in en rond de markt, dus eten opties echt in overvloed hier.

Reizigers zeggen als u van plan bent de Boqueria markt te bezoeken, zorg ervoor dat u met een lege maag komt. veel reizigers hield van de bruisende sfeer van de markt evenals de grote verscheidenheid van voedsel en snacks beschikbaar, met veel bezoekers voorkeur voor de geperst vruchtensap beschikbaar bij sommige van de kraampjes. Sommigen, aan de andere kant, waren niet gek over de prijzen, terwijl anderen werden overweldigd door de hoeveelheid mensen die de markt op een dagelijkse basis overspoelen. Als u niet een voor menigten, reizigers suggereren vroeg komen.

De Boqueria is geopend van maandag tot en met zaterdag van 8 uur tot 8:30 p.m. Bladeren is gratis, maar zeker dragen wat geld met u voor het geval iets uw oog vangt of maakt uw mond water (die volgens de meeste bezoekers, is zeer waarschijnlijk). De dichtstbijzijnde metrohalte is Liceu op lijn L3. Kijk voor meer informatie op de website van de markt.

3. Barri Gòtic (Gotische wijk)

Barri Gòtic (Gotische wijk)

De Barri Gòtic, of Gotische wijk, is het oudste deel van Barcelona, en gezien de ligging naast het stadscentrum, ook het levendigste. Hier vindt u prachtige voorbeelden van Romeinse en Middeleeuwse architectuur in combinatie met de vele winkels, restaurants, terrasjes, bars en clubs die langs de smalle wegen en pittoreske pleinen van deze buurt liggen. En er zijn zoveel pleinen om te verkennen. Naast Plaça de la Catedral, waar u ongetwijfeld zult belanden als u de kathedraal van Barcelona bezoekt, moet u zeker even stoppen bij Plaça Reial en het kleinere en veel vreemdere Plaça Sant Felip Neri, dat werd gebombardeerd door de Spaanse dictator Francisco Franco tijdens de Spaanse Burgeroorlog (u kunt littekens van de aanval op de kerk op het plein zien). Het met palmbomen bezaaide Plaça Reial is veel energieker en bruist meestal tot in de kleine uurtjes. Kom hier zeker om je avondje uit in Barcelona te beginnen. Een ander opmerkelijk plein is Plaça Sant Jaume, waar sinds de Middeleeuwen de Catalaanse regeringszetel is gevestigd. Het maakt niet uit waar je terecht komt in de Gotische wijk, reizigers zeggen dat de Spaanse pracht en praal je nog lang na je vertrek zal betoveren.

Bezoekers zeggen ook dat wanneer u de Gotische wijk bezoekt, u de kaart weg moet gooien en gewoon lekker moet gaan dwalen. De wijk is niet zo groot dus u zult waarschijnlijk op topplekken terechtkomen door gedachteloos te wandelen. Sommigen stelden voor om deel te nemen aan een wandeltour als je geïnteresseerd bent om de geschiedenis achter de buurt te leren kennen.

De Gotische wijk is vrij te verkennen op elk uur van de dag en de nacht. De dichtstbijzijnde metrohaltes zijn Liceu en Jaume I. Als u geïnteresseerd bent in het deelnemen aan een wandeltour door de Gotische wijk, biedt het Bureau voor Toerisme van Barcelona deze aan. Voor meer informatie over wandeltochten en de Gotische wijk kunt u terecht op de website van het Bureau voor Toerisme van Barcelona.

Naar de winterzon

Fietsvakanties in Europa

Tui Ski Express

Stedentrip Excursie Reizen

Stedentrip ? Met de trein