Site Loader
Alicante

Ongeveer 100 mijl ten zuiden van Valencia en langs de Costa Blanca (Witte Kust) ligt Alicante, een gemoedelijke Spaanse stad die zeer geliefd is onder de feestvierders. De meeste reizigers zullen zich verzamelen rond de Explanada de España, in resort kleding met een drankje in de hand en deinend op de beat van house muziek. Overdag zijn de stranden – vooral San Juan Beach – het belangrijkste evenement. San Juan Beach is een van de beste stranden van Spanje, met zacht zand, ongeveer 330 dagen zon per jaar en warm water. De stad heeft culturele attracties zoals het veelgeprezen Archeologisch Museum van Alicante, maar de belangrijkste reden om Alicante te bezoeken is om te ontspannen en plezier te maken. Dus stel je voor: de zon op je huid, zand tussen je tenen, gegrilde vis op je bord, sangria in je hand, levendige muziek in je oren en een middeleeuws kasteel, een renaissance kathedraal of een moderne fontein voor je ogen… Alicante.

3 Beste dingen om te doen in Alicante

Alicante kan bijna in twee woorden worden samengevat: stranden en bars. Maar de musea – waaronder het bekroonde MARQ Provinciaal Archeologisch Museum – en andere bezienswaardigheden zoals het Castillo de Santa Bárbara en het nabijgelegen Palmeral de Elche, geven deze duizenden jaren oude stad een onbeschrijfelijke diepgang. Bovendien bent u maar een uur of twee verwijderd van andere gewaardeerde Spaanse regio’s zoals Valencia en de Guadalest Vallei.

1. San Juan Beach

San Juan Beach

Je vindt dit stuk kustlijn iets meer dan 6 mijl ten noordoosten van de stad Alicante. Playa de San Juan staat bekend als een van de beste stranden van Spanje; in feite zeiden veel recente reizigers dat het een betere strandervaring biedt dan Postiguet. Het strand biedt aangewezen gebied voor sporten als volleybal en voetbal. Er is ook een zone voor skateboarden als je wat kunstjes wilt laten zien of gewoon naar anderen wilt kijken. En niet te vergeten, er zijn tal van plaatsen waar je watersportmateriaal kunt huren om te surfen, kajakken, windsurfen en jetskiën. Het strand strekt zich ook uit over ongeveer 2 mijl, dus je zult er zeker je eigen plekje in het zand kunnen uithakken. Het is bereikbaar met de tram of de bus. Bezoekers raden aan de L4 tramlijn naar de halte Londres te nemen of de L3 tramlijn naar El Campello; als je met de bus bent, zijn Costa Blanca, Costa Blanca-Milaan en Plaza Coruña allemaal bushaltes dicht bij het strand.

Vlak achter het strand liggen restaurants, uitgaansgelegenheden en zelfs een 18-holes golfbaan. Op een zonnige dag – de meeste dagen – is de strook gevuld met flanerende mensen. Een fietspad achter het strand maakt het gemakkelijk bereikbaar; er is ook een tramlijn die het strand verbindt met het stadscentrum en Dénia – een nabijgelegen kustplaats. Openbare parkeerplaatsen en strandhotels zijn er in deze buurt ook in overvloed. De toegang tot het strand is gratis.

2. Castillo de Santa Barbara

Castillo de Santa Barbara

Castillo de Santa Barbara ligt op een bergtop die uitkijkt over Alicante en is een van de grootste middeleeuwse forten van het land. Wie de klim maakt (of ervoor kiest om met de auto of de lift te gaan) naar de top wordt begroet met uitgestrekte vergezichten over de baai. Carthagers bouwden de eerste incarnatie van dit fort in 400 v. Chr. Romeinen en Arabieren gebruikten het fort later en vulden het aan met ophaalbruggen, batterij, ziekenhuizen, kerkers en meer. Tegenwoordig wordt het complex uitsluitend voor toerisme gebruikt. Bezoekers kunnen de drie verdiepingen van het kasteel verkennen. Op het onderste niveau vind je een standbeeld voor een oorlogsgeneraal, en, nu, een parkeerplaats. Het middelste niveau werd in de 16de eeuw voltooid en bevat een hal en de Patio de Armas. Het bovenste niveau herbergt de Huldigingstoren en biedt de oudste overblijfselen die uit de 11de eeuw dateren. Binnen de vesting is een museum met 10 zalen die de geschiedenis van de stad laten zien.

De toegang is gratis, maar je moet een kleine vergoeding betalen als je met de lift omhoog naar het kasteel wilt vanaf de Avenue de Juan Bautista Lafora. Als je liever naar de top loopt (en een paar paella calorieën wilt verbranden), kun je vanaf Plaza del Carmen naar het oosten gaan. Er zijn ook parkeerterreinen als je verkiest naar het kasteel te rijden; het is ook per bus bereikbaar. Eerdere bezoekers raden aan de tijd te nemen om op en rond het kasteel te lopen, zodat je het landschap zo lang mogelijk in je op kunt nemen. Ze zijn het erover eens dat het terrein goed onderhouden is en dat het panoramische uitzicht op de top onbetaalbaar is.

Het kasteel is in de winter open van 10 tot ongeveer 20 uur, maar de uren worden uitgebreid tot 22 uur in april, mei, juni en september. In juli en augustus is het open van 10 uur ‘s morgens tot middernacht. Houd er rekening mee dat een bezoek aan het Castillo de Santa Barbara weliswaar gratis is, maar dat de liftrit je 3 euro (of ongeveer $ 3,50) kost. Er zijn ook rondleidingen met gids verkrijgbaar, waarvan de prijs varieert naargelang de lengte.

3. Old Town Alicante

Old Town Alicante

Hoewel veel bezoekers bij hun aankomst in Alicante meteen naar de stranden gaan, zou je nalatig zijn als je een wandeling door de Oude Stad van de stad oversloeg. De grenzen van Old Town Alicante worden ruwweg getrokken door de Rambla de Méndez Núnez en de Explanada de España, en de berg Benacantil, die bekroond wordt door het Castillo de Santa Bárbara. Ideaal om te slenteren zijn ook de smalle straatjes van de Oude Stad, die je een echt gevoel voor deze stad geven. De Barrio de Santa Cruz is een must-see om zijn kleurrijke gebouwen, schilderachtige winkeltjes en openluchtrestaurants. Het is geen groot gebied, maar de alleen voor voetgangers toegankelijke straten zijn gevuld met genoeg antieke charme en levendig geklets dat je er misschien wel een tijdje wilt blijven. De twee bekendste straten zijn Calle San Rafael en Calle San Antonio. Je moet ook even stoppen bij Mirador de Santa Cruz – het hoogste punt in de barrio – om de zonsondergang in je op te nemen.

Op je zwerftocht door de Oude Stad kom je ook het stadhuis van de stad tegen – dat je kunt binnengaan om je te vergapen aan de barokke architectuur en de beroemde Blauwe Kamer – en ook veel kathedralen, waaronder de San Nicolás Co-kathedraal, die in de jaren 1600 werd gebouwd. De Oude Stad herbergt ook een klooster en een handvol musea, waaronder het Gravina Museum voor Schone Kunsten, dat zich richt op traditionele kunst en beeldhouwwerken van kunstenaars uit de omgeving. Bezoekers genieten ook van het Museu de Arte del Siglo XX Asegurada, dat moderne kunst tentoonstelt die zijn ligging in het oudste gebouw van de stad naast elkaar plaatst.

 

Naar de winterzon

Fietsvakanties in Europa

Tui Ski Express

Stedentrip Excursie Reizen

Stedentrip ? Met de trein